Landsnummer Kapp Verde

Tast inn navnet til landet eller landsnummer:

telefonere fra

tilLand:Kapp Verde

Landsnummer / retningsnummeret:

+238

00238


lokal tid:


22:13

Toppdomene:

cv

Telefonnummer kalkulator


Instrukser:
Den førende nullen til det nasjonale retningsnummeret må ikke brukes her. Nummeret '02661 1382661' blir dermed med lansnummer / landskode '+238 2661 1382661'.


Retningsnumrene til Kapp Verde...

Landsnummer / retningsnummeret Kapp Verde


Landkoden for Kapp Verde er +238 (00238). Hvis du er utenfor Kapp Verde, og du vil ringe en person i Praia, , i tillegg til retningsnummeret, trenger du landskoden for landet du ønsker å ringe til. Landskoden for Kapp Verde er +238 (00238), så hvis du er i Norge og du vil ringe en person i Praia, , må du slå retningsnummeret +238 262 foran personens telefonnummer. Null foran retningsnummeret er utelatt i dette tilfellet. For det fiktive telefonnummeret 9382661, er retningsnummeret 262 og landkoden +238, er nummeret du skal ringe til +238 262 9382661.

Plusstegnet i begynnelsen av telefonnummeret kan vanligvis brukes i dette formatet. Det er imidlertid mer vanlig å erstatte plusstegnet med en sekvens av tall som varsler telefonnettverket at du vil ringe et telefonnummer i et annet land. ITU anbefaler å bruke 00, som også brukes i mange land, inkludert alle europeiske land. Som et alternativ til +238 262, som du må plassere foran telefonnummeret til en person i Praia, for å ringe dem fra Norge, kan du også bruke 00238 262. For det fiktive telefonnummeret 9382661, er retningsnummeret 262 og landkoden 00238 (Kapp Verde), er nummeret du skal ringe til 00238 262 9382661.

Selv når en samtale kommer fra utlandet, kan anroperens nummer skjule en tjeneste som tjenesteleverandøren krever en ekstra avgift for. Slike samtaler kommer ofte fra Afrika – det vil si samtaler med landskoden +2xx – i den hensikt å lokke den oppringte parten til å returnere samtalen. Å ringe opp et slikt nummer resulterer ofte i høye kostnader for den aktuelle abonnenten, disse overføres til selskapet som foretok den opprinnelige oppringingen. Jo lengre den returnerte samtalen varer, desto høyere blir kostnadene. Du bør derfor utvise forsiktighet når du returnerer slike uventede samtaler fra utlandet. Abonnenter kjenner ofte prefikset til dyre servicenumre i sine egne land, men det er ofte umulig å identifisere slike tjenester i utenlandske telefonnumre.

Hvis abonnenten blir oppringt på et mobilnummer, spiller det ingen rolle i hvilket land mobilenheten befinner seg. Om samtalen er et internasjonalt anrop og landkoden – i dette tilfellet +238 (00238, Kapp Verde) – må spesifiseres, avhenger bare av om den oppringte mobilenheten bruker en mobiltelefonleverandør fra samme land som den som ringer. Det har ingen ting å si hvor den mobile enheten befinner seg. Men lokaliseringen kan under visse forhold utgjøre en stor forskjell for anropskostnadene. Så snart en mobilenhet ringer til et fremmed mobilnett, påløper det roamingavgifter. Eieren av den aktuelle enheten må dekke seg disse kostnadene, uavhengig av om vedkommende er blitt oppringt eller selv har ringt noen andre. Roamingavgifter er i stor grad avskaffet i EU, så det påløper ingen ekstra kostnader når du bruker en mobilenhet i et annet europeisk land. Utenfor EU medfører dette imidlertid ofte en høy avgift. Roamingavgifter er spesielt høye i fly og på skip som er utstyrt med en mobil nettverkscelle. Det anbefales derfor å informere seg på forhånd om roamingavgifter i utlandet, eller å la enheten være i flymodus under hele reisen.

Landskoden / utlandskode Kapp Verde