Landsnummer Tsjekkia

Tast inn navnet til landet eller landsnummer:Land:Tsjekkia

landsnummer / retningsnummer:

+420

00420

lokal tid:

22:53

Toppdomene:

cz

Telefonnummer kalkulator


Instrukser:
Den førende nullen til det nasjonale retningsnummeret må IKKE fjernes her. Nummeret '07616 1777616' blir dermed med landsnummer / landskode '+420.07616 1777616'.


Retningsnumrene til Tsjekkia...

Landsnummer Tsjekkia (retningsnummer)


landsnummer / retningsnummer for Tsjekkia er +420 (00420). Hvis du er utenfor Tsjekkia, og du vil ringe en person i Ústí nad Labem, , i tillegg til retningsnummeret, trenger du landsnummer / retningsnummer for landet du ønsker å ringe til. landsnummer / retningsnummer for Tsjekkia er +420 (00420), så hvis du er i Norge og du vil ringe en person i Ústí nad Labem, , må du slå retningsnummeret +420 41 foran personens telefonnummer. For det fiktive telefonnummeret 7777616, er retningsnummeret 41 og landsnummer / retningsnummer +420, er nummeret du skal ringe til +420 41 7777616.

Plusstegnet i begynnelsen av telefonnummeret kan vanligvis brukes i dette formatet. Det er imidlertid mer vanlig å erstatte plusstegnet med en sekvens av tall som varsler telefonnettverket at du vil ringe et telefonnummer i et annet land. ITU anbefaler å bruke 00, som også brukes i mange land, inkludert alle europeiske land. Som et alternativ til +420 41, som du må plassere foran telefonnummeret til en person i Ústí nad Labem, for å ringe dem fra Norge, kan du også bruke 00420 41. For det fiktive telefonnummeret 7777616, er retningsnummeret 41 og landsnummer / retningsnummer 00420 (Tsjekkia), er nummeret du skal ringe til 00420 41 7777616.

Selv når en samtale kommer fra utlandet, kan anroperens nummer skjule en tjeneste som tjenesteleverandøren krever en ekstra avgift for. Slike samtaler kommer ofte fra Afrika – det vil si samtaler med landsnummer / retningsnummer +2xx – i den hensikt å lokke den oppringte parten til å returnere samtalen. Å ringe opp et slikt nummer resulterer ofte i høye kostnader for den aktuelle abonnenten, disse overføres til selskapet som foretok den opprinnelige oppringingen. Jo lengre den returnerte samtalen varer, desto høyere blir kostnadene. Du bør derfor utvise forsiktighet når du returnerer slike uventede samtaler fra utlandet. Abonnenter kjenner ofte prefikset til dyre servicenumre i sine egne land, men det er ofte umulig å identifisere slike tjenester i utenlandske telefonnumre.

Hvis abonnenten blir oppringt på et mobilnummer, spiller det ingen rolle i hvilket land mobilenheten befinner seg. Om samtalen er et internasjonalt anrop og landsnummer / retningsnummer – i dette tilfellet +420 (00420, Tsjekkia) – må spesifiseres, avhenger bare av om den oppringte mobilenheten bruker en mobiltelefonleverandør fra samme land som den som ringer. Det har ingen ting å si hvor den mobile enheten befinner seg. Men lokaliseringen kan under visse forhold utgjøre en stor forskjell for anropskostnadene. Så snart en mobilenhet ringer til et fremmed mobilnett, påløper det roamingavgifter. Eieren av den aktuelle enheten må dekke seg disse kostnadene, uavhengig av om vedkommende er blitt oppringt eller selv har ringt noen andre. Roamingavgifter er i stor grad avskaffet i EU, så det påløper ingen ekstra kostnader når du bruker en mobilenhet i et annet europeisk land. Utenfor EU medfører dette imidlertid ofte en høy avgift. Roamingavgifter er spesielt høye i fly og på skip som er utstyrt med en mobil nettverkscelle. Det anbefales derfor å informere seg på forhånd om roamingavgifter i utlandet, eller å la enheten være i flymodus under hele reisen.

Landskode Tsjekkia